Premium STEVIA Protein - Vanillia

Készlet: Raktáron

Premium STEVIA Protein - Vanillia

1000g
9 190 Ft

Részletes információk

 

 Steviáról

Van néhány örömforrás az életben, ami különösebb megerőltetés nélkül mindenki számára elérhető. Ilyen a szex is, de arra nem mindig van lehetőségünk, vagy ha igen, akkor sem biztos hogy a másik fél megtudja nekünk adni azt, amire valóban szükségünk van. Ha kihúzzuk a szexet, akkor maradnak az ízek, mint önerőből elérhető egyetlen stabil örömforrás.

Az ízek hajszolása és az ételek által kiváltott érzelmi kielégülés rengeteg nő számára a mindennapos rutin része, főleg ami az édességet és az édes ízek utáni olthatatlan vágyat illeti. Az édes ízek utáni vágy, egy ösztönös folyamat, ami születésünk óta belénk van kódolva és ezt tudták már a nagyszüleink is és nagyon ravasz, agyafúrt módon, az ebéd utáni desszertet addig nem rakták le elénk, amíg meg nem ettük azt a rohadt kelkáposzta főzeléket. Nem rakták le elénk mert tudták, ha meglátjuk kiesik a világ és másra már nem is tudunk koncentrálni, csak az édességre és hagyjuk a faszba  a fasírtot.

Az édesség az életünk szerves része és kiemelt szerepe van a társadalmi eseményeken. tortával ünnepeljük a születésnapokat, sütemény van a céges rendezvényeken, és a nők életét meghatározó legnagyobb mérföldköveken mint az esküvő és annak a bizonyos 3 emeletes tortának a felvágása.

Minden ami örömet okoz, ahhoz a végletekig ragaszkodunk és úgy érezzük annak hiánya nélkül nem tudnánk élni még akkor sem, ha a szervezetünknek semmi szüksége nincs rá. Igen a testnek valóban nincs, de az agynak igen, illetve az  agy tudati részének. A cukor ugyanúgy képes függőséget okozni mint az alkohol,a cigi vagy a drogok, de a különbség annyi, hogy míg utóbbiak mindenki számára elfogadottan károsak, úgy a cukorra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni mint olyan örömforrásra ami mindenkinek jár. Mert úgy érezzük szükségünk van valamire ebben a korcs világban, amitől érzelmi kielégülést remélünk. De ezen a ponton nem árt letisztázni, hogy a cukor méreg, és erre azért rájöttek már egy ideje, nem véletlenül kerestek valamiféle alternatívát a cukor helyettesítésére mindezt egyetlen kikötéssel, azaz hogy maradjon meg az édes íz, és az édes íz kiváltotta extázis, mert igazából csak ez számit.

Az édesítőszerek történelme 1879-ben kezdett el íródni, amikor is a Szacharin vezetésével megindultak Mordor seregei az emberiség ellen. 1950-ben csatlakozott a Ciklamát, amely egyben megjósolta az antikrisztus eljövetelét az aszpartam képében, amire 1970-ig kellet várni. Később az Amarant, az Aceszulfát K és a Neoheszperidim is csatlakozott, mígnem a sötét sereg csak egyre nagyobb lett és Szauron szeme, a 80-as évek végére már minden háztartásba bekukkantott. A sorból időközben páran ugyan kiestek, de az Amerikai Nemzeti Toxikologóiai Intézet rákkeltő anyagok listáján mindannyian szerepeltek, és ez az ami a mai napig is összeköti őket.

Időközben persze rájött az emberiség, hogy az édesítőszerek sem a legjobb megoldás mert a mesterségesen előállított édesítőszerek hiába helyettesítik a cukrot, ha az egyszer ugyanolyan károkat tud okozni az emberi szervezetben, mint egy gumi nélküli görbe este, egy afrikai prostituálttal. Új alternatívák után kutatva és a kémiai keverékek kudarca után az emberek tekintete a növényi édesítőszerek felé fordult, ami ugyan növényi mivoltát tekintve természetesnek minősül, de attól még hogy valami növényi, az attól még tartalmazhat cukrot így ugyanott vagyunk, mint mikor egy randin azt hisszük hogy ez az megtaláltuk, aztán eltelik fél év és rájövünk, hogy mekkorát hibáztunk és ahogy az ilyenkor lenni szokott jönnek a csokik de basszus azonnal.

stevia3

A növényi édesítőszerek többsége sem az a felhőtlen Philadelphia mert lehet, hogy a Xiliten pörög most mindenki, mint meseszerű hercegre azon a kurva lovon, de azt nem árt tudni, hogy a nyírfacukor csak 75%-al tartalmaz kevesebb szénhidrátot mint a rendes finomított cukor, és mindössze 40%-al kevesebb kalóriát. nem kell mindjárt hasra esni attól hogy valami növényinek van titulálva és attól sem ha egy zöld páfrány van nyomtatva a dobozára. A Xilitnek max a marketingje jó, és ha másért nem, hát onnan lehet tudni hogy ritka nagy szar a xillit, hogy a beauty bloggerek jó véleménnyel vannak róla.

Van azonban egy gyűrű, ami mindenek felett áll, ami minden hatalom birtokosa, és a Végzet hegyének lábánál termesztik. A gyűrű neve Stevia, amelynek kivonatai 300x édesebbek a nádcukornál. A Stevia legnagyobb előnye az agyon onalizált Xilittel szemben, hogy a Stevia valóban kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe, és sütésnél-főzésnél 200 fokig megtartja az édes ízét.

A Stevia egy nagyon jó cucc a nőknek az édes ízek totális megéléséhez. Egészségesen. Nulla kalóriával. Néhány dán és brazil tanulmány szerint a Stevia a 2-es típusú cukorbetegség ellen is hatékonyan lép fel, továbbá segít szabályozni az inzulinszintet. Más tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy segítő, valamint a máj és a lép funkciók javító hatásairól számolnak be. Ja és mellesleg tele van vitamin és ásványi anyagokkal. Ennyit terveztem írni a Steviához.

Még a végére akartam valami Gyűrűk Urás sztorit beerőltetni, de nem jutott eszembe semmi azon kívül, hogy Frodo szerintem egy köcsög.

Tejsavó fehérjéről

A tejsavó fehérje az egyik legmagasabb biológiai értékkel rendelkező fehérje, számos egészségvédő, öregedés gátló és hangulatjavító hatása van. Kutatások igazolják, hogy segít stabilan tartani a vércukorszintet, hosszú távú használata akár az inzulinrezisztanciában szenvedőknek és a magas trigliceridszinttel rendelkezőknek is jelentős javulást eredményezhet.[1] Emellett számos kísérlet során volt sikeresebb a tejsavó fehérjét használó csoport a testzsírszázalék csökkentésében, mint azok, akik más típusú fehérjét (pl. szójafehérjét) vagy szénhidrátot tartalmazó italt, placebot kaptak.[2]

A fizikailag teljesen egészséges és ideális testsúlyú emberek is élvezhetik azonban a tejsavó fehérje áldásos hatásait, hiszen erőállóképességi sportokat űzők esetében a megnövekedett fehérjeigényt segít kielégíteni, és lerövidíti a regenerálódási időt, izomtömegnövelés alatt pl. testépítők vagy akár alakformálás alatt levő nők esetében pedig megkönnyíti a szükséges fehérjemennyiség bevitelét, hiszen egy adag akár 150 gramm tiszta hús fehérjetartalmával vetekszik. Nőknél fontos kihangsúlyozni, hogy fehérje nélkül a feszes, tónusos test csak álom marad, hiszen mind a kerek fenék felépítése, mint pedig a megtartása nagyon költséges a szervezet számára, és nem fog semmilyen edzésre reagálni, ha az építőkövek – jelen esetben a fehérjék – hiányoznak.

Fontos kiemelni a diétázóknak nyújtott felbecsülhetetlen segítséget, hiszen a jó minőségű fehérje anélkül óvja meg a nehezen felépített izomzatot a leépüléstől, hogy alkalmazásával felesleges szénhidrátokat és zsírokat vinnének be a szervezetükbe. A LifeTILT protein különösen itt nyújt újdonságokat a táplálékkiegészítők piacán, hiszen zsír- és szénhidráttartalma közel a nullával egyenlő, közben pedig minden adagjában több mint 26 gramm értékes fehérje jut a szervezetbe. Emellett fontos megemlíteni, hogy vitaminokkal és ásványi anyagokkal megerősített formuláról beszélünk, ahol kiemelt a B-vitamin tartalom, ami a felszívódásban is segít. Haladók esetében lehet fontos információ, hogy 100 grammban több mint 24 gramm BCAA található, ami kulcsfontosságú az alakformáláshoz, izomnövekedéshez és a megfelelő regenerálódáshoz. 

Mikor használd?

  • ha valamiért megnövekedett fehérjeigényed van, legyen ez intenzív sport, izomépítés, betegségből való felépülés fázisa
  • ha szilárd tápanyagokból nem tudod fedezni a fehérjeigényed és igazán jó minőségű tápanyagra vágysz
  • ha diétázol, és meg akarod őrízni a nehezen felépített izomzatodat anélkül, hogy felesleges cukrokat és telített zsírokat vinnél be
  • ha gyorsan elkészíthető, praktikusan tárolható tízóraira vagy uzsonnára vágysz

Adagolás: Edzés után közvetlenül és lefekvés előtt keverj össze 3 dl tejjel vagy vízzel 30 gramm LifeTILT Pemium Protein fehérje port

Összetevők: Tejsavó fehérje koncentrátum (tejből), Kókuszpor felhasználása (csokoládé, cappuccino, kókuszos csoki, narancsos csoki íz esetén) aroma. citromsav (vanília és eper esetében), maláta kivonat (karamella, cappuccino esetén), emulgeálószer (szójalecitin), almasav (kókuszus csoki íz esetén), szinezék (vörös cékla vanília és eper íz esetén kurkumint [banán íz esetén, karamell [(kókuszos csoki esetén) Természetes aroma kakaópor (csokoládé íz esetén) édesítőszer Stevia

A fehérjekészítmény tojás, glutén, mogyoró, szója és tej feldolgozó üzemekben készült.
 


[1] Effects of whey protein isolate on body composition, lipids, insulin and glucose in overweight and obese individuals
Sebely Pala1 c1, Vanessa Ellisa1 and Satvinder Dhaliwala1 
British Journal of Nutrition / Volume 104 / Issue 05 / September 2010, pp 716-723
 

[2] J Nutr. 2011 Aug;141(8):1489-94. doi: 10.3945/jn.111.139840. Epub 2011 Jun 15.

Whey protein but not soy protein supplementation alters body weight and composition in free-living overweight and obese adults.

Baer DJStote KSPaul DRHarris GKRumpler WVClevidence BA.
 

PREMIUM PROtein1 adag 30g
Energia   135 kcal
Fehérje   25,3 g
Szénhidrát   1,4 g
Zsír   0,2 g

     

 100g
BCAA   22,9 g
Leucin  10,6 g
Isoleucin   6,4 g
Valin   5,9 g
 
Aminosav profi100g
Alanine   5,0 g
Aspartinsav   11,0 g
Proline   5,5 g
Serine   4,6 g
Arginine   2,1 g
Treonine   6,7 g
Cisteine  2,2 g
Glutamine   18,1 g
Lysine   9,6 g
Metionine   2,2 g
Glicine   1,4 g
Histidine   1,7 g
Fenilalanine   3,0 g
Tyrosine   2,6 g